Monday, 25 April 2011

Kisah spenda yang hilang

Peringatan:Before aku tulis aku nak ingatkan korang benda ini langsung tak ade kaitan dengan aku.Ini kisah benar.



Nampak ape tulisan dekat atas tu.Benda ni jadi dekat seorang penghuni yang satu bangunan dengan kediaman aku.Aku pun tak kenal die ni.Muka pun tak pernah tengok.Tau-tau je ada kes hilang spenda.Ape kes??Aku tak tau la ade ke orang kemaruk sangat nak cilok spenda ni.Tapi memang kesian la dekat mamat ni.Tak pasal-pasal tak ade spenda.Perkataan 'asyik' yang tertulis tu macam selalu je spenda die kene curi kan.Kalo betul la ade curi,orang yang curi tu sumpah gay.Tak tau la pula kalo mak cik cleaner nak curi.Selama 4 tahun duduk dalam ni tak pernah pun lagi aku dengar  kes macam ni.Mak Cik cleaner pun orang same je.Orang same mesti perangai same juga.Ade satu kebarangkalian yang aku fikir, spenda die ni jatuh dari ampaian and makcik cleaner tolong sapu spenda die yang jatuh tu.So kira hilang la jugak.Sejak kejadian tu mamat hilang spenda telah membeli spenda baru.


Lepas beli yang baru die kasi warning dekat pencuri tu.Die tampal dekat luar bilik die.Siap ade resit dengan jenama lagi.Tapi yang tak boleh blah ada ke die suruh cari spenda die.Ape ingat main cari harta karun ke hape??Buatnya pervert tu jumpa macam mane.Tak berbuih mulut,kene beli baru lagi.Tak sabar aku nak tunggu tampalan yang terbaru dekat dinding bilik mamat tu.Mane la tau pervert tu berjaya jumpe.Bagi yang curi tu,tak payah la buat lagi.Teruk sangat la perangai sampai buat kerja tu.Ke korang saje nak pekena mamat ni??Buat mangsa kejadian aku cadang ko sidai dekat ampaian area bilik aku.Tak ade lagi kes curi spenda area tu.Konpem selamat sejahtera spenda ko.

Pesanan dari aku:
Lu ade spenda lu orang pakai.Lu ada akai lu jangan gadai.

12 comments:

  1. hahahaha........
    aku dah tengok gambar no 1........
    tapi gambar no 2 tu belom lagi.......
    baru eh???

    ReplyDelete
  2. ..adoyai..apa kejadah!!..ahahaha..dia curik buat bomoh nie..ahahahhaa

    ReplyDelete
  3. made my day!! hahaha..
    sure ke ni bkn hg nye cerita ni?? kalo aku gay, aku terkeja2 kot nak curi spenda hg john! hahaha

    ReplyDelete
  4. hahaha jgn la pek...mesti la bkn aku punye...aku spenda playboy...hahaha=p

    ReplyDelete
  5. bodoh cilake je..yg curik satu cilake,yg buat notis ni pn same..hahahaha...

    ReplyDelete
  6. hahaha,,aku hari2 lalu kat notis nih asek gelak jew..apa ke jadah nya nak umum satu dunia..dah kali pertama spender ko hilang tuh p lew sidai kat dalam bilik jew ke..tepi tingkap..tak salah kot..kering2 gak..aku nye ok jew..

    ReplyDelete
  7. aku pun ok jew...seumor hidup xpenah hilang...sape la gay...sape la bangang...

    ReplyDelete
  8. hahaha ini namanya super troll~ dia nak umumkan kat dunia spender dia sangat diminati ramai...

    padahal jatuh ke apa ke seperti yg diulas oleh en john

    ReplyDelete
  9. hahahahahahahaha..............spende pon ade gak org yg berkenan ek..heran nye la hai..

    ReplyDelete